liNear familija proizvoda

Alati za svaku primenu

U svim situacijama, od izrade crteža, proračuna mreže, 3D modeliranja, sertifikacije ili pravljenja tenderske dokumentacije – liNear ima pravo softversko rešenje. Obuhvaćene su sve vrste instalacija u objektima. Programski moduli su razvrstani u familije tako da je lako pronaći pravo rešenje za svačije potrebe. Na ovaj način je obezbeđen kontinuitet u projektovanju jer softver obezbeđuje alate za sve potrebe uz maksimalni komfor i efikasnost.

liNear Desktop

Profesionalni CAD alat za KGH, vodovod i industrijska postojenja

Od idejnih rešenja do implementacije, liNear Desktop je CAD rešenje za sve oblasti. Korisnički interfejs je prilagođen potrebama projektanta i nije komplikovan za ovladavanje.

Brzo i lako moguće je nacrtati šeme cevovoda, osnove spratova, preseke i detalje uz pomoć standardnih biblioteka simbola, generatora šema i vrhunskih konstrukcionih alata.

Takođe je moguće generisati specifikacije za poručivanje opreme i materijala za sve oblasti. liNear Desktop je raspoloživ za sve oblasti pojedinačno: grejanje, vodovod/kanalizacija, ventilacija i električne inslatacije. Raspoloživo je i all-in-one (sve u jednom) rešenje (Ultimate).

Za proračun cevovoda direktno iz crteža, Desktop je moguće proširiti odgovarajućim Analyse modulima.

Desktop Heating - Grejanje, hlađenje i gas

Olakšava crtanje sistema pomoću liNear simbol menija, generatora šema, funkcija za konekciju krutih i fleksibilnih cevovoda i još mnogo toga. Na raspolaganju su svi simboli od kotlova do toplotnih pumpi, od radijatora do cevovoda, ventila i hidrauličkih separatora.

Desktop Water – vodovod, kanalizacija i gas

Sve vrste instalacija za pijaću vodu, odvod vode, 3D modeliranje mogu se uraditi u modulu Desktop Water i naravno oni su ulaz za proračune. Na raspolaganju su simboli, funkcije za konekcije još dosta korisnih alata.

Desktop Ventilation – upravljanje vazduhom

Be obzira da li je u pitanju bolnička zgrada ili industrijska hala ili se radi o rezidencijalnom objektu Desktop Ventilation je pravi alat za tu namenu. Uz pomoć simbola, funkcija za spajanje ili otvore, put do preciznog crteža je veoma brz.

Desktop Electric – Elektro instalacije

Add on za AutoCAD/CADinside, postavljanje nosača kablova, utičnica, rasvete, senzora ili 3D razvod kablova …

Desktop Building Analyse – Detekcija geometrije objekta i veza sa Revit-om

Sa Desktop Bulding Analyse modulom preuzimate podatke iz arhitektonskog 3D modela i kreirate proračunski model objekta.

Desktop Addon Siphonic – odvođenje kišnice

Baziran na Desktop Water modulu, ovaj modul predstavlja specifičan alat za projektovanje oluka za odvođenje atmosferkih voda.

Kvalitetan generator sistema oluka za odvod kišnice sadrži informacije o krovovima. Posebno za neiskusne korisnike ovaj posao može biti komplikovan. Sa ovim modulom definisanje sistema oluka se obavlja u jednostavnim koracima.

Desktop Addon Tools – set alata uključujući IFC interfejs

liNear Desktop AddOn nadopunjuje desktop module korisnim pomoćnim alatima kao što je dwg/dxf konverter i dodacima za facility management. Jedna od najnteresantnijh mogućnosti je IFC interfejs za Open-BIM projekte.